ledeninfo

Oase Mixed Music Festival

Op zaterdag 11 april heeft Osiveo deelgenomen aan het Oase Mixed Music Festival, een festival met gevarieerde muziek door muzikanten en koren. Het eerste optreden van Osiveo was verrassend. De accordeonisten hadden namelijk nog niet één keer samen geoefend. Toch slaagden ze er in samen een aantal vrolijke nummers ten gehoren te brengen.

Het weer zat niet echt mee, de regen kwam zo nu en dan met bakken uit de lucht. Hier hadden vooral de wijze mannen en vrouwen last van. Zij moesten luider spelen om boven het getik van de regen uit te komen. De tent stond vol met toehoorders en na afloop kregen de muzikanten een groot en welverdiend applaus!

Het derde optreden werd gedaan door het Ensemble. De mensen in de zaal klapten en/of zongen enthousiast mee op de bekende melodieën. 

Tot slot kregen we als vereniging een herinnering aan deze geslaagde dag in de vorm van een glazen plakaat met inscriptie. De eigenaars van Oase hebben Osiveo gesponsord met een bedrag van € 130. Heel erg bedankt daarvoor!

 

 

Artikel in de 'Drontenaar'

foto: Maarten Heijenk
foto: Maarten Heijenk

Aan de rand van het Drontermeer hield strandpaviljoen 'De Oase' zaterdag 11 april een muziekfestival met elf lokale muziekverenigingen. "Een gezellige dag met een hele leuke sfeer", concludeerde eigenaar Jack van der Meer achteraf. De weergoden zorgden ervoor dat de Oase haar naam gisteren geen eer aan deed. "Maar ondanks de wind en de hevige stortbuien was het toch bijzonder gezellig", vond van der Meer.

 

Er kwamen zo'n 700 bezoekers op af en het merendeel van hen bleef tot het eind van het programma. Als dank voor hun bijdrage kregen de deelnemende verenigingen als afsluiting een heuse trofee van de organisatie.

 

Op een terrasje

"Het idee voor deze dag is spontaan geboren", blikt Jack van der Meer terug. Hij zat samen met dirigent Fred Lübers van de Dronter Piraten op een terrasje. "En we zeiden tegen elkaar: laten we eens iets organiseren".

Er was niet veel moeite voor nodig om diverse koren en orkesten te interesseren. "Eén mailtje was genoeg. En iedereen heeft het nu al weer over volgend jaar, dus misschien komt er wel een vervolg".